JUDECATA PORSCHE

  • Uebernahme-Streit-Klage-gegen-Piech-und-Porsche_ArtikelQuerPiëch și Porsche date în judecată

Un Hedgefond cere lui Ferdinand Piëch și lui Wolfgang Porsche despăgubiri în sumă de 1,8 miliarde de euro. Aceștia sunt acuzați că au înșelat acționarii la momentul preluării Porsche de către VW.

 

Potrivit unei publicații germane, Hedgefond-ul Elliott Associates LP dă în judecată pe Ferdinand Piëch și Wolfgang Porsche pentru suma de 1,8 miliarde de euro. În plângerea depusă la judecătoria Frankfurt, compania de servicii financiare a investitorului american Paul E. Singer acuză că aceștia au pregătit în secret eșecul preluării Porsche de către VW și prin urmare, au înșelat acționarii. Cei doi  ar fi acuzați că au folosit mijloace și metode care sunt în general de domeniul serviciilor de informații sau a crimei organizate. Printre acestea se numără interceptarea de apeluri telefonice, iar pentru aceste operațiuni a fost folosit un centru logistic secret din Austria, care era utilizat după nevoile momentului.

 

Un purtător de cuvânt a confirmat faptul că Elliot a dat în judecată producătorul de automobile încă din anul 2012 pentru această sumă. Din punctul de vedere al acuzaților, noua acțiune are mai mult motive tactice, iar scopul acesteia este de aconstrui presiune asupra lor. Iar elementul de noutate al noii acțiuni îl constituie faptul că acum sunt date în judecată persoane private, Piëch și Porsche. Procesul este cel mai recent din numeroase cereri de despăgubire, în contextul luptei pentru preluarea Porsche de către VW. În total, investitorii privați și diferite fonduri speculative cer daune de 5,7 miliarde de dolari.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-02/schadensersatz-piech-porsche

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30