Jumătate din toate mașinile Porsche vor fi plug-in până în 2025

Clienții și angajații companiei știu, dar restul lumii poate că nu a realizat încă faptul că Porsche va lansa curând șase modele separate de automobile hibrid plug-in. Acestea se bazează pe trei vehicule diferite care există la ora actuală. Porsche Panamera, sedanul de dimensiuni mari, Panamera Sport Turismo și Cayenne, un sport utility vehicle.

În plus față de sistemul E-Hybrid instalat acum împreună cu tracțiune integrală, un model Turbo S E-Hybrid, cu mai multă putere, care să producă 680 de cai putere va avea o autonomie mai mare decât toți.

Modelele E-Hybrid au adus companiei mai mulți cumpărători noi decât oricare altele, spune Klaus Zellmer, președinte și CEO al operațiunilor Porsche din America de Nord. El a vorbit într-un interviu pentru Green Car Reports, cu ocazia Los Angeles Auto Show. Acești cumpărători sunt mai interesați de tehnologii de ultimă oră, sugerează Zellmer, iar E-Hybrid-ul este cea mai avansată capodoperă din gama Porsche, din punct de vedere tehnic.

Extinderea gamei Porsche de automobile hibride este doar primul pas din planul de conversie a întregii oferte a constructorului german în vehicule de tip plug-in, într-un ritm cât se poate de accelerat. Compania se așteaptă ca până în anul 2025, deci peste doar 7 ani, să aibe fix jumătate din vânzările sale globale de automobile obținute de pe urma vehiculelor hibrid.

Hibridele de tip plug-in vor reprezenta majoritatea mașinilor văzute pe străzi, poate circa 70 sau 75 de procente din piață, mai adaugă președintele Porsche. Însă mașinile electrice vor domina complet piața până la finalul vieților noastre.

https://www.greencarreports.com/news/1114065_half-of-all-porsches-will-plug-in-by-20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 81