Juncker crede în Grecia

7dc962b68fc4351b89a91548805d5cf1

Atunci când miniștrii de finanțe din UE s-au reunit să discute la începutul acestei săptămâni despre Grecia, nu au mai fost adăugate alte îngrijorări la situația actuală. Președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker, crede că țara este pe drumul cel bun.

Înaintea întâlnirii miniștrilor de finanțe UE pentru a discuta pe margina crizei datoriilor din Grecia, președintele Comisiei UE, Jean Claude Juncker a declara că el crede că țara este pe drumul cel bun spre recuperare. S-a ajuns deja la prima revizuire a programului, iar obiectivele sunt ca și îndeplinite, a spus el pentru ziarele grupului de media Funke.

Miniștrii de finanțe europeni au participat luni la primele discuții despre sustenabilitatea datoriilor grecești pe termen lung. Nu s-a menționat deocamdată un nou pachet de ajutor.

Datele economice grecești sunt mai bune decât era de așteptat, spune Juncker. Comisia a observat o trecere de la o stare de recesiune la creștere economică în a doua jumătate a anului 2016, care se va accelera în anul care vine. Prin programul care a fost demarat în vara anului trecut, Grecia și-a pus bazele pentru revenirea la o dezvoltare economică stabilă, a mai adăugat președintele. O ieșire a Greciei din zona euro a fost și rămâne, ca și anul trecut, o opțiune care nu poate fi luată în calcul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Juncker-sieht-Griechenland-fast-am-Ziel-article17643621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =