“Just Eat” testează livrare prin roboți

Just-Eat

Șase roboți vor revoluționa afacerile cu livrări de produse pe străzile Londrei. “Just Eat” vrea să testeze dacă mașinăriile celor de la “Starship Technologies” pot reprezenta o alternativă pentru agenții de cuerierat. Start-up-ul trezește interes chiar și în Germania.

“Just Eat” testează în următoarele luni livrarea de comenzi prin roboți autonomi ai start-up-ului eston “Starship Technologies”. Roboții rulează cu viteză redusă și pot fi deschiși doar prin codul care clienții îl primesc odată cu confirmarea comenzii, spun cei de la revista economică Forbes. Atunci când robotul mai are două minute până să ajungă la destinație, clientul primește o notificare pe smartphone. O altă notificare urmează imediat ce robotul ajunge la destinație. Iar mâncarea trebuie să ajungă la client în maxim 30 de minute, garantează cei de la “Starship Technologies”.

“Just Eat” vrea să utilizeze șase roboți produși de start-up-ul eston, pentru a deservi diverse restaurante din centrul Londrei. Majoritatea clienților utilizează serviciul de livrări pentru a mânca acasă și în special pentru a comanda cina. Mulți dintre cei care vor intra pentru prima dată în contact cu robotul vor fi cei cu un nivel de venit mai ridicat, care își pot permite să locuiască în centrul orașului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Just-Eat-erprobt-Lieferroboter-im-Alltag-article18134141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 56 =