Justiția inițiază o procedură împotriva Audi AG

Datorită manipulărilor valorilor emisiilor există deja câteva proceduri deschise împotriva Audi. Acum se mai adaugă și posibilitatea plății de amenzi. Iar de această dată acțiunile nu sunt îndreptate împotriva unor persoane fizice, ci împotriva întregii companii. Iar amenzile ar putea să fie foarte ridicate dacă procedurile ajung la un final favorabil.

În cadrul scandalului emisiilor procuratura de la München anchetează în prezent posibilitatea aplicării de amenzi de milioane de euro concernului Audi. Pe lângă cunoscutele proceduri penale care au fost deschise împotriva mai multor angajați și a procedurilor administrative cu compensatii financiare deschise împotriva membrilor din conducere, există proceduri similare deschise împotriva întregii companii Audi AG, spune o purtătoare de cuvânt a autorităților. Audi a explicat că, compania a fost informată cu privire la procedură și lucrează în mod constructiv cu anchetatorii.

Potrivit legii justiția poate condamna o companie la plata unei amenzi de până la zece milioane de euro, sau reținerea profiturilor într-o sumă chiar mai mare, dacă managerul ei a încălcat prevederi legale. În scandalul corupției de la Siemens și MAN anchetatorii au impus companiilor să achite sume importante de bani.

Motivul din spatele anchetelor privind motoarele diesel este manipularea software dezvăluită de Volkswagen în motoarele diesel echipate pe clasa sa superioară de automobile, pentru a înfrumuseța valorile emisiilor. Procurorii de la München anchetează de multă vreme anumiți responsabili din cadrul companiei Audi ce sunt suspecți, printre altele, de publicitate ilegală. Un fost angajat al concernului se află în stare de arest de la începutul lunii iulie.

Săptămâna trecută s-a dat publicității faptul că anchetatorii au luat în vizor și conducerea concernului Audi. În cercuri apropiate actualilor și foștilor membri ai conducerii anchetatorii vizează anumite persoane cu poziție de conducere datorită încălcării obligațiilor de supraveghere. Nu există persoane concrete care să fie luate în vizor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Justiz-leitet-Verfahren-gegen-Audi-AG-ein-article19971876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 63