Justiția spaniolă investighează Volkswagen

f7ea46ffc5a4e91b04bd71d3c7c380de

Producătorul auto german are probleme din nou, de data aceasta în Spania. Mai mult de o jumătate de an și-au alocat judecătorii pentru a lua o decizie. Acum ea este definitivă. Chiar și cei de la Madrid lansează o anchetă oficială împotriva celor de la VW.

În legătură cu manipulările emisiilor de gaze justiția spaniolă a deschis proceduri legale împotriva celor de la Volkswagen. Acest lucru a fost decis de judecătorul Ismael Moreno de la Curtea Regională de la Madrid. Volkswagen AG este acuzată de fraudă, de fraudare a sistemului de subvenții de la bugetul de stat și de încălcări ale legislației privind mediul, se spune într-o declarație a avocaților.

În consecință, a fost deja emisă o cerere de asistență către autoritățile germane. Moreno a emis astfel o cerere din partea procuraturii. Acesta a dispus încă din luna octombrie deschiderea procedurilor legale. Judecătorul a motivat decizia prin faptul că reprezentanții din Spania ai Volkswagen și Audi au mărturisit că motoarele ce includ software-ul ilegal au fost produse de Volkswagen AG din Germania. Acesta a cerut companiei germană să pună la dispoziție un reprezentant legal.

Cu câteva săptămâni în urmă Volkswagen a declarat că la nivel mondial software-ul ilegal a fost inclus în fix unsprezece milioane de automobile cu motoare diesel, aparținând diferitelor mărci ale concernului. Programul reduce emisiile toxice de oxizi în cadrul testelor standardizate. Afectată este și marca spaniolă Seat, pe care concernul a preluat-o în anii 80.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Auch-spanische-Justiz-ermittelt-gegen-VW-article18156001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4