Justiția vieneză versus Airbus


Austria se simte trasă pe sfoară. Țara acuză de fraudă două companii ce țin de Airbus, în special cu privire la afacerea Eurofighter. Procuratura de la Viena demarează ancheta.

Declarațiile Austriei adresate companiei Airbus și Eurofighter Jagdflugzeug GmbH au atras acum atenția procuraturii de la Viena. Autoritatea a demarat o investigație profundă împotriva Airbus Defence și Space GmbH datorită acuzațiilor de fraudă, anunță Ministerul Austriac al Apărării.

Astfel că procuratura de la Viena urmărește să justifice suspiciunile inițiale, spune Ministrul Austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil. Procuratura de la Viena, precum și Soko Hermes vor desfășura anchete împotriva ambelor companii.

Ministerul Apărării de la Viena a depus săptămâna trecută acuzațiile. Republica austriacă își confirmă declarațiile și cere despăgubiri de 1,1 miliarde de euro. Acuzațiile includ, potrivit rapoartelor din presă, detalii privind fraude la care republica austriacă ar fi fost supusă din anul 2002 privind prețul de achiziție real al echipamentului Euro Fighter.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wiener-Justiz-ermittelt-gegen-Airbus-article19717674.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 89