KALASCHNIKOV MORT

  • 2-format15Fondatorul Kalaschnikov a murit

“Avtomat Kalaschnikova Modell 1947” a fost denumirea completă a modelului AK-47. Dar acesta era mai bine cunoscut datorită numelui purtat și de constructorul ei. Acum acesta a decedat la vârsta de 94 de ani în Rusia.

 

Au fost rare momentele în care Michael Timofejewitsch Kalashnikov să se îndoiească că invenția sa a fost bună. În 2006 la o conferință a ONU, privind armele de calibru mic, el a criticat lipsa de control la nivel internațional a comerțului cu arme. Iar acesta s-a decalrat șocat de faptul că se consideră că armele sale fac atât de mult rău în lume. Dar creatorul armei AK-47 nu a fost un pacifist.

 

Arma este mediator în lupta eternă dintre bine și rău. Iar atâta vreme cât lumea este imperfectă și plină de războaie, avem nevoie de arme. Bine cunoscutul designer rus de arme a decedat acum la vârsta de 94 de ani, conform autorităților republicii Udmurtia, parte din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de agenția de știri Interfax. Dar deja de ceva vreme acesta nu se simțea bine. De câteva săptămâni acesta s-a aflat la secția de Terapie Intensivă de la spitalul orașului Izhevsk, afla în munții Urali. Orașul se regăsește de asemenea, la jumătatea distanței dintre localitățile Kazan și Perm. Potrivit rapoartelor, atacuri de cord repetate și petrecute de-a lungul vremii l-au răpus, acesta necesitând resuscitare.

 

Modelul produs de Kalashnikov, a devenit, cu cele 100 de milioane de unități vândute de-a lungul existenței sale, cea mai răspândită armă din lume. Dintre acestea, peste 60 de milioane de exemplare se află încă în circulație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 9