Karmatic, rețea de socializare pentru șoferi

Karmatic

Noua aplicație “Karmatic” este o rețea de socializare pentru conducători auto. Utilizatorii înregistrați pot să se laude reciproc, să se plângă, sau să flirteze. Unii cred că ideea este una strălucită, alții o văd ca fiind ceva înfiorător.

Cine nu ar vrea din când în când să trasmită câteva cuvinte de duh unui șofer fără coloană vertebrală care efectuează depășiri periculoase? Cine nu a visat cel puțin o dată să iasă la o întâlnire cu șoferul/șoferița arătos/arătoasă din mașina vecină? Sau nu ar fi frumos să putem să ne lăudăm sau să mulțumim colegilor cu bun simț din trafic?

“Karmatic” ar trebui să permită acest lucru și multe altele, raportează Pressetext. Aplicația permite șoferilor să intre în legătură cu alți participanți la trafic, prin intermediul numărului de înmatriculare. Pentru ca acest lucru să funcționeze, ei trebuie mai întâi să instaleze o aplicație poreclită “Facebook-ul șoselelor” și să se indentifice cu un cont de utilizator. Odată ce aceste condiții sunt îndeplinite, doi utilizatori ai aplicației pot să converseze sau să aprecize comportamentul în trafic al celuilalt.

Unul dintre utilizatorii aplicației, Kylee, spune că și-a dorit de multe ori să spună ceva șoferilor din jur atunci când se comportă rostește la volan, acest lucru se poate face prin intermediul aplicației în scris, audio sau printr-o evaluare a comportamentului pe o scară de la 1 la 10. Sunt posibile chiar și competiții cu utilizatori-prieteni, pentru a descoperi cine este cel mai bun șofer în cercul lor de prieteni. Până acum, Karmatic a fost disponibil gratuit pentru iOS iar setările regionale sunt deocamdată deblocate doar pentru Statele Unite.

Să presupunem, spre exemplu că cineva te-a blocat în parcare sau te incomodează, nu mai este nevoie să îi lași un bilețel, este de părere dezvoltatorul aplicației, Scott Popescu, citează CBS Local media. Conturile utilizatorilor nu sunt vizibile decât dacă persoanele sunt împrietenite în aplicație. Dar dezvoltatorul recunoaște că dacă Facebook ti se pare înfiorător, atunci la fel vei simți și în cazul acestei aplicații.

În schimb un ofițer de poliție pe nume Pete Schulte a evaluat aplicația într-un mod care nu are nimic de-a face cu problemele sale de confidențialitate. În mod realist oamenii vor utiliza aplicația în timp ce sunt la volan. Astfel aceștia vor fi mereu atenția la a scrie un SMS și a discuta între ei, spune Schulte. În aplicație se spune că ar trebui utilizată doar dacă stai parcat sau dacă reprezinți persoana din dreapta șoferului. Popescu se gândește însă la implementarea unei tehnologii în aplicație care să permită suspendarea temporară a acesteia cât timp vehiculul se află în mișcare.

http://www.n-tv.de/technik/Karmatic-ist-Facebook-fuer-Autofahrer-article18456561.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 53