Karstadt caută salvator

karstadt-retter

Se caută salvator
Situația este rea, dar nu suficient. Partenerul Karstadt, Nicolas Berggruen și Rene Benko se ceartă acum pe tema cine ar trebui să salveze lanțul de magazine aflat în dificultate.

Când a venit vorba de investiții, s-au dat lupte crâncene în Consiliul de Supraveghere al Karstadt. Reprezentanții angajaților au cerut mai multe resurse financiare, pentru că cele existente au fost brusc șterse de către coproprietarul Nicolas Bergruen. De ce ar avea unii nevoie de bani dacă mai au încă suficienți? Iar conflictul privind cine si cât contribuie la salvarea Karstadt este unul ce depășește Uniunea și Berggruen. Încă de la plecarea șefului Karstadt, Eva-Lotta Sjöstedt, începutul de săptîmână se pare că va continua cu disputa dintre proprietarii lanțului de magazine aflat în dificultate.

Pe de o parte se află Bergruen, americanul german vrea să închidă capitolul Karstadt considerat a fi dăunător și este dipus să renunțe imediat la cele 83 de magazine rămase către René Benko, omul de pe cealaltă parte. Cu compania sa Signa, investitorul imobiliar austriac a cumpărat în ultimii ani pentru filiala Signa peste 20 de proprietăți imobiliare ale Karstadt. În toamna anului 2013 Signa a achiziționat de asemenea un pachet majoritar în cadrul Karstadt, constituit din magazine de sport și trei locații de lux KaDeWe (Berlin), Oberpollinger de la Munchen și Alsterhaus de la Hamburg. La acea vreme se pare că a fost de acord ca Benko să ia și celelalte magazine pentru suma simbolică de un euro, înțelegere secretă ce nu a fost refuzată.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/warenhauskette-karstadt-retter-gesucht-1.2041916

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27