Kawasaki prezintă un concept vechi într-un videoclip nou

Cu ceva vreme în urmă, în anul 2013, Kawasaki a dezvăluit conceptul radical “Concept J” la Tokyo Motor Show. O combinație de vehicul cu patru roți cu capacitate de transformare și motocicletă din filmul Tron, vehicul concept a fost o “chestie” cu patru roți care putea să își schimbe geometria cadrului pentru a se adapta mai bine la diferite condiții de rulare. Ai nevoie de stabilitate pentru viteze mari, ca să poți rula pe autostradă? Concept J se întinde precum motocicletele din filmul Tron și se pregătește să mănânce pământul. Ai nevoie să te strecori printre străzi înguste, pline de deșeuri, din marele tău oraș? Atunci se va restrânge pentru a căpăta înălțime și își va despărți roțile pentru o mai bună manevrabilitate.

Ciudat, nu-i așa? Și noi credem la fel. Câțiva jurnaliști au scris câte ceva despre acest concept, dar a fost în mare parte uitat. A mai răsărit ici și colo pe parcursul anilor la show-uri pentru motocicliști, iar de fiecare dată lumea spunea “E iarăși chestia aceea!”, dar niciodată nu s-a materializat nimic. Doar un alt concept interesant într-o mare de concepte la fel de promițătoare.

Dacă dăm timpul în față ajungem la momentul în care avem un nou video de la Kawasaki. Este un fel de video de tachinare, care prezintă în principal conceptul J. Încă o dată, reacțiile sunt similare, pentru că sincer imaginile sunt atrăgătoare și greu de uitat. Videoclipul începe cu un scurt montaj format din produse Kawasaki, prezentate pe tavanul unui tunel, pe măsură ce un motociclist trece cu viteză prin el. Când motociclistul iese de cealaltă parte a tunelului, el stă pe un Concept J. Sunt o grămadă de scene futuristice în video, precum o fermă solară și un oraș mare filmat pe timpul nopții, precum și multe efecte cu adevărat impresionante, care reprezintă bordul de pe Concept J și interfața. Totul este întregit de un narator impresionant care ne explică cât de minunat este brandul Kawasaki.

Apoi se încheie pur și simplu precizând modurile de utilizare ale lui Concept J. Atât. Fără “coming soon”, fără nici un fel de alte indicii. Doar un video vag despre un concept vag al unui vehicul. Este în regulă și ne-a impresionat, dar ce rost are? De ce ne tachinează cei de la Kawasaki cu Concept J tocmai acum, la patru ani și jumătate după debutul său oficial? Lucrează inginerii companiei la acest concept? Va sosi pe piață în viitorul apropiat? Este greu de spus, dar sperăm să primim indicii suplimentare cât mai curând.

https://insideevs.com/kawasaki-teases-radical-old-concept-new-video/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6