kenya china

_74776688_022215175-1

China construieşte o nouă linie de cale ferată în Africa de Est
Acordurile formale pentru planurile de a construi o noua linie de cale ferată, în Africa de Est, cu ajutorul chinezilor, au fost semnate în capitala Kenyei Nairobi. Aceasta va rula de la Mombasa la Nairobi și se va extinde în cele din urmă, prin Uganda la Rwanda și Sudanul de Sud.

În Kenya, linia va înlocui o cale îngustă care a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, în timpul dominației coloniale britanice. China finanțează 90% din costul primei etape, astfel a pus la dispoziţie $ 3,8 miliarde, prin intermediul unei firme din China. Se aşteptă ca lucrările să înceapă în luna octombrie a acestui an, iar 610 km ( 380 mile ) intindere, de la coasta Nairobi urmează să fie finalizat la începutul anului 2018. ” Costurile de mișcare ale poporului nostru și produsele noastre … dincolo de frontierele noastre vor scădea drastic “, a declarat președintele kenyan, Uhuru Kenyatta într-o conferință de presă după semnarea acordului.

” Acest proiect demonstrează că există o cooperare, egalitate și avantaj reciproc între China și țările est-africane, iar calea ferată este o parte foarte importantă a dezvoltării infrastructurii de transport “, a declarat prim-ministrul chinez Li Keqiang. Filiala, China Communications Construction Co a fost numită în calitate de contractant principal.

În conformitate cu termenii acordului, Eximbank China va furniza 90% din costul primei faze a liniei, iar Kenya va pune restul de 10%. Construcția liniei originale a început în 1895 de la Mombasa și calea ferată a ajuns la Nairobi în 1899. Ajungând la malul lacului Victoria , în decembrie 1901.
http://www.bbc.com/news/world-africa-27368877

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4