Kenya: Unul dintre cei mai bătrâni și mai mari elefanți africani a fost ucis de braconieri

Unul dintre cei mai bătrâni și mai mari elefanți africani a fost ucis de braconieri într-un parc din sudul Kenyei, a anunțat luni o organizație de protejare a faunei sălbatice, menționând că în urma acestei morți au mai rămas doar 25 de pachiderme “cu colți gigantici” în întreaga lume.

Satao al II-lea, numit după un alt elefant gigant ucis în 2014, a fost descoperit mort luni în Parcul National Tsavo, a declarat pentru AFP Richard Moller, de la organizația Tsavo Trust, potrivit căruia animalul ar fi fost ucis cu o săgeată otrăvită, tehnica preferată de braconieri din cauza silențiozității sale.

“Din fericire, grație parteneriatului cu Departamentul pentru faună sălbatică din Kenya (KWS), am descoperit cadavrul înainte ca braconierii să îi smulgă fildeșul”, a declarat el, adăugând că doi braconieri suspectați de implicare în acest caz au fost arestați.

În vârstă de aproximativ 50 de ani, Satao al II-lea avea doi colți cu o greutate de peste 50 de kilograme fiecare, atât de lungi încât atingeau practic solul. “El a supraviețuit mai multor secete și, probabil, altor tentative de braconaj”, a povestit Moller, adăugând că moartea pachidermului aduce la 25 numărul total al elefanților cu colți uriași din întreaga lume, dintre care 15 trăiesc în Kenya.

Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), populația de elefanți africani a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 25 de ani: în prezent, pe continentul african trăiesc aproximativ 415.000 de elefanți, cu 111.000 mai puțin decât în deceniul trecut. Uciderea acestora continuă într-un ritm vertiginos, 30.000 de elefanți fiind uciși în ficare an.

Nici viața celor care îi îngrijesc nu este lipsită de pericole. În ultima lună, doi pădurari din Kenya au fost uciși de braconieri, dintre care unul sâmbătă la Tsavo, potrivit KWS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 61