Kevin Spacey a prezentat scuze unui actor și a anunțat în mod public că este homosexual

 

Kevin Spacey anunțat în mod public că este homosexual, după ce a prezentat scuze oficiale duminică seară actorului american Anthony Rapp, care a dezvăluit în presă că starul hollywoodian i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu mai mulți ani, în perioada în care el era adolescent, informează DPA.

 

Într-un articol publicat pe site-ul BuzzFeed, Anthony Rapp a declarat că actorul Kevin Spacey l-a invitat la o petrecere organizată în apartamentul său în anul 1986 și că la finalul acesteia l-a luat în brațe, l-a pus pe un pat și s-a urcat peste el, făcându-i avansuri sexuale.

“Nici până în ziua de azi nu am putut să mă lămuresc în legătură cu multe aspecte legate de acest lucru. Este pur și simplu ceva extrem de confuz pentru mine”, a mai spus Anthony Rapp pentru BuzzFeed. Anthony Rapp, care s-a remarcat în filmul “A Beautiful Mind” și, recent, în serialul TV “Star Trek: Discovery”, juca alături de Kevin Spacey într-un spectacol pe Broadway în momentul producerii faptelor. Pe atunci, el avea vârsta de 14 ani, iar Kevin Spacey avea 26 de ani.

“Am decis să îmi fac publică povestea, inspirat de numărul mare de femei și bărbați curajoși care au vorbit public despre astfel de lucruri pentru a aduce lumină și, sper, pentru a contribui la o schimbare”, a scris Anthony Rapp pe Twitter duminică seară.

“Tot ce am vrut să spun despre experiența mea se află în acel articol. În acest moment nu voi face alte comentarii pe această temă”, a adăugat actorul.

Kevin Spacey a reacționat în urma dezvăluirilor făcute de Anthony Rapp, dând publicității duminică seară o declarație în care afirmă “cu sinceritate” că nu își amintește acel incident și că are “mult respect și admirație față de Anthony Rapp în calitatea sa de actor”.

“Dar, dacă m-am comportat într-adevăr așa cum a descris el, atunci îi datorez cele mai sincere scuze, pentru ceea ce pare să fi fost un comportament profund nepotrivit, cauzat de consumul prea mare de alcool”, a adăugat Kevin Spacey.

“Așa cum mă cunosc prietenii apropiați, în viața mea am avut relații atât cu bărbați, cât și cu femei. Am iubit și am avut relații romantice cu bărbați pe parcursul vieții mele, iar acum am ales să trăiesc ca un bărbat gay”, a mai spus starul hollywoodian.

În 2000, Kevin Spacey a negat într-un interviu că ar fi homosexual, în urma unui articol publicat de revista Esquire în anul 1997 în care se insinua că starul de cinema ar fi gay.

Kevin Spacey a mai spus în declarația sa de duminică seară că articolul apărut pe site-ul BuzzFeed l-a obligat deja să vorbească “și despre alte lucruri din viața” lui.

“Vreau să tratez acest subiect cu onestitate și în mod deschis, iar acest lucru începe cu examinarea propriului tău comportament”, a adăugat Kevin Spacey în încheierea declarației sale.

Kevin Spacey, născut pe 26 iulie 1959, unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, s-a remarcat în teatru, film și televiziune. De-a lungul anilor, starul american a câștigat numeroase trofee prestigioase, inclusiv două premii Oscar — în 1996 pentru rolul secundar din filmul “The Usual Suspects” și în 2000 pentru rolul principal din “American Beauty”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =