Kim Jong Un își apără programul de înarmare nucleară

80170386

Coreea de Nord își amenință în mod repetat inamicii cu atacuri atomice. Situația se agravează pe măsură ce Kim Jong Un a comandat la sfârșitul lunii ianuarie un nou test al armelor atomice. Acum el declară că va folosi armamentul nuclear doar în anumite circumstanțe.

Coreea de Nord vrea să utilizeze armament nuclear, potrivit cuvintelor liderului totalitar Kim Jong Un, în cazul în care suveranitatea țării va fi amenințată. Însă se declară parte a politicii de non-proliferare nucleară. Kim ar fi declarat în fața participanților la congresul aflat în desfășurare organizat de Partidul Muncitorilor aflat la guvernare, că țara sa dorește să facă parte dintr-o lume fără arme nucleare, raportează agențiile de presă din țară.

Este primul congres de partid în acest stat izolat de restul lumii din 1980 datorită ambițiilor sale de a dezvolta armament nuclear. Tensiunile din conflictul atomic cu Coreea de Nord au crescut recent. După cum nou test atomic efectuat în luna ianuarie și după o controversată lansare de rachetă, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit sancțiunile împotriva regimului comunist. Coreea de Nord a amenințat cu atacuri nucleare printre altele țări precum Statele Unite sau Coreea de Sud.

Kim vrea de asemenea să militeze mai mult pentru un dialog cu Coreea de Sud, spun rapoartele agențiilor național de știri. Este absolut necesar ca relațiile să fie îmbunătățite semnificativ. Guvernul Coreei de Sud vede în prezent imposibil dialogul cu vecinul de la nord, motivul principal fiind programul lor nuclear. Cei de la Seoul îi văd pe cei din nord în poziția de a efectua oricând un nou test nuclear.

http://www.n-tv.de/politik/Kim-Jong-Un-verteidigt-Atomwaffenprogramm-article17643051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 42