Kim provoacă printr-un nou test cu rachetă

ba79b688857554aafe47d026df541004

Coreea de Nord, izolată din punct de vedere politic de restul lumii, sărbătorește un nou test de rachetă, de data aceasta una cu rază mică de acțiune. După datele oferite de autoritățile de la Seoul, proiectilul a efectuat un zbor lung de 200 de kilometri, după care s-a prăbușit de sol.

Conflictul coreean nu pare să se stingă vreodată. Cei din nord au efectuat, prin forțele lor militare, un nou test al unui proiectil care a zburat 200 de kilometri, spun autoritățile din sud. Este încă neclar dacă este vorba într-adevăr despre o rachetă sau un simplu foc de artilerie grea, spune un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

Proiectilul s-a prăbușit de sol în apropierea coastei, în comparație cu ultimul test de rachetă efectuat de nordcoreeni. A zburat din orașul de coastă Wonsan 200 de kilometri în direcția nord, pe deasupra mării, izbindu-se apoi de sol.

În ultima vreme Coreea de Nord, izolată pe plan internațional datorită programului său nuclear, a lansat mai multe proiectile și rachete în apă, ultima dată chiar o rachetă cu rază medie de acțiune.

Tensiunile din regiune au sporit odată cu testul atomic nordcoreean din luna ianuarie, al patrulea efectuat de această țară și lansarea unei rachete cosmice, acțiune puternic criticată la nivel internațional. Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit recent sancțiunile împotriva acestei țări.

Testele de rachetă au fost văzute la Seoul ca un răspuns la manevrele militare de amploare efectuate de Coreea de Sud împreună cu forțele armate americane. Capitala nordcoreeană, Pyongyang, acuză Statele Unite că pregătesc un atac, informație contrazisă însă de americani și sudcoreeni.

http://www.n-tv.de/politik/Kim-provoziert-mit-neuem-Raketentest-article17334936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 91