KMW și Nexter fuzionează

49920985

KMW și Nexter fuzionează

Europa are un nou gigant al armamentului. Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann și fostul concurent francez Nexter colaborează. Iar noua compania încearcă să risipească temerile la adresa sa.

Împreună, companiile vor să facă pentru Panzer ceea ce Airbus este pentru industria aeronautică. Constructorul german de panzere, Kraus-Maffei Wegmann (KMW) și concernul francez de armament Nexter au pus bazele unei colaborări. Producătorul tancurilor de luptă Leopard și producătorul tancului Leclerc au semnat la Ministerul Apărării de la Paris un contract pentru fondarea unui holding comun.

Noua joint-venture are peste 6000 de angajați și aproape două miliarde de euro vânzări anuale și are ca scop o mai bună poziționare față de concurentul britanic BAE Systems și față de gigantul american al armamentului, General Dynamics. Prin acest acord dintre Nexter și KMW reiese o unitate care prin greutate și putere de inovare se poate menține și crește în competiția internațională, explică ambele companii. Este vorba despre un pas decisiv pentru consolidarea industriei de apărare din Europa.

Există de zece ani planuri pentru o fuziune, de un an de zile au loc negocieri intensive pentru fondarea holdingului. Acesta își va avea sediul în Olanda. Familia proprietară a KMW și statul francez, care deține în prezent 100% din Nexter vor deține fiecare 50% din holdingul a cărui nume nu a fost încă stabilit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europa-hat-nun-Airbus-der-Panzer-article15619326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 72