Köln interzice autobuzele interurbane

63038198Asta ar trebui să provoace furie în cazul multor călători: orașul Köln interzice autobuzelor pe distanțe lungi să mai pătrundă în interiorul orașului. Pasagerii ar trebui să se debarce în consecință la aeroportul Köln/Bonn. Ofertanții se tem de faptul că și alte orașe ar putea adopta atitudini similare.

Köln devine prima mare metropolă din Germania care interzice accesul autobuzelor de distanță lungă în interiorul orașului. De la mijlocul săptămânii călătorii trebuie să folosească aeroportul de la Köln/Bonn pentru a se debarca iar de acolo să călătorească cu mijloacele de transport public până în oraș. Iar timpul suplimentar de călătorie este de 15 minute.

Noile reglementări au intrat în vigoare din 28 octombrie. Până în prezent autobuzele aveau voie să staționeze în autogara de lângă gara centrală din Köln și să mai oprească în apropierea gării din cartierul Deutz. În locul acestora municipalitatea a stabilit o autogară pentru traficul de mare distanță, lângă aeroportul central.

În timp ce liderul de piață MeinFernbus Flixbus taie complet acest oraș de pe planul său de călătorie și îl înlocuiește cu o nouă stație, orașul Leverkusen aflat în apropiere, alți ofertanți precum Postbus, Dein Bus sau Megabus se conformează și își fixează stația la aeroportul orășenesc, după indicațiile municipalității. MeinFernbus a motivat decizia sa pe faptul că stația Köln duce lipsă de capacitate și poate reprezenta un risc de siguranță pentru aeroport.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Koeln-verbannt-Fernbusse-article16226986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 11