Kreisel electrifică Porsche 910


Porsche 910 se numără printre icoanele din istoria Porsche Motorsport. Acum mașina este disponibilă spre vânzare în variantă legală pentru șosele și o propulsie electrică neobișnuită: Kreisel echipează fosta mașină de curse cu un sistem electric de propulsie.

La târgul de automobile oldtimer, Techno Classica de la Essen (5-9 aprilie) Porsche a sărbătorit modelul 910 printr-o reeditare. Fosta mașină de curse ce a făcut senzație în anii 60 a fost propulsată cu toate acestea de un motor electric. Acesta provine de la firma Kreisel, un specialist în domeniu componentelor pentru mașini electrice.

În cazul Porsche 910 este vorba despre o replică realizată de firma Evex. Constructorul auto cu sediul în Langenfeld, Rheinland-Pfalz a construit deja din anii 1970 o serie de replici după Porsche 910, apoi producția a fost întreruptă. Kreisel vrea să echipeze câteva din aceste replici cu propulsie electrică și să le ofere apoi la vânzare fanilor generoși în schimbul sumei de un milion de euro. Automobilele vor primi chiar și autorizație pentru a rula pe șosele.

Pe lângă aspectul exclusivist Kreisel oferă pentru Evex 910e un propulsor puternic. Doar 2,5 secunde vor fi necesare pentru ca bolidul cu o greutate de 1,1 tone să ajungă la viteza de 100 de km/h. Vor fi posibile apoi viteze de peste 300 km/h. Originalul care are o greutate doar jumătate din cea a replicilor atingea, în cea mai puternică variantă – 910/8 Coupé – o viteză maximă de 280 km/h.

De vină pentru valorile enorme este propulsorul cu o putere de 490 de cai putere și un cuplu de 770 newtonmetri, care este utilizat de Kreisel împreună cu o cutie de viteze automată cu două trepte dezvoltată de inginerii din cadrul companiei. Energia electrică pentru o asemenea performanță provine dintr-un acumulator litiu-ion cu o capacitate de 53 kWh, ce permite în același timp o autonomie de 350 kilometri.

http://www.n-tv.de/auto/Kreisel-elektrifiziert-den-Porsche-910-article19785981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 37