Kurzii au pus mâna pe campurile petroliere din nordul Irakului

_76203943_451652472(1)

Conflictul din Irak: kurzii au pus mâna pe campurile petroliere din nord
Kurzii irakieni au preluat două câmpuri petroliere, averizeză Ministrul Petrolului din Irak, pe fondul unei dispute în creștere cu guvernul de la Bagdad. Forțele kurde au preluat, vineri, controlul instalațiilor de producție de la Bai Hassan și câmpurile petroliere Kirkuk, în nordul Irakului, adaugă ministerul. Parlamentarii kurzi s-au retras, de asemenea, de la guvernul central din Irak, după ce premierul irakian Nouri al-Maliki a acuzat kurzii de găzduirea extremiștilor.

Forțelor kurde s-au mutat în zonele din nord-vestul Irakului, abandonate de armata irakiană în timpul avansului di ultima lună a insurgenților islamişti conduşi de Isis.
Primul ministru, Maliki a declarat miercuri că, capitala kurdă a provinciei Irbil a fost un paradis pentru luptători Isis. Ministrul irakian de Externe, Hoshiyar Zebari, care este el însuși un politician kurd, a declarat, vineri pentru agenția de știri Reuters, că blocul politic kurd a suspendat toate afacerile guvernului, după remarcile primului ministru Maliki.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28265064

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =