kuwait fara gaz

camel-wanders-through-kuwait-power-grids

Kuwait plăteşte 3 miliarde de dolari pentru GNL
În cursul zilei de marti, Kuweit a semnat un contract cu BP, pe cinci ani, pentru gaz natural lichefiat ( GNL) . Guvernul kuweitian va plăti o sumă estimată la 3 miliarde de dolari, cu scopul de a preîntâmpina o criză de energie pe lunile de vară, când consumul de energie electrică este la apogeu.

Producătorul OPEC a anuntat, duminică, un acord cu Royal Dutch Shell, care va furniza Kuwaitului GNL în valoare de 12 miliarde de dolari, pe o perioadă de șase ani. Kuwait va mai importa gaz de asemenea, din Qatar. Cele trei companii vor trimite 32 de transporturi pe an, fiecare cuprinzând 80.000 de tone, a declarat Mudhaf, directorul Petroleum Corp din Kuwait . Shell va trimite 18 transporturi, Qatargas opt și BP va trimite șase, a adăugat acesta.

Kuweit importat primul GNL în 2009. Livrările de gaz înghețate sunt vitale pentru a furniza rețeaua de alimentare, în special în timpul lunilor toride de vară, când utilizarea de aer conditionat este la apogeu. Astfel, din 2009, Kuweit a semnat contaracte de furnizare cu Shell și comerciantul Vitol- cu sediul în Elveţia, pentru lunile de vârf, din aprilie până în octombrie.
http://www.ibtimes.co.uk/kuwait-seals-3bn-natural-gas-deal-bp-stave-off-energy-crisis-1448412

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64