Kuweit cumpără 30 de elicoptere militare

58317219

Emiratul arab Kuweit plătește peste un miliard de euro pentru a obține 30 de elicoptere militare. Licitația pentru această tranzacție mult dezbătută este câștigată la final de compania europeană Airbus Helicopters.

Kuweit, emirat din Golful Persic, cumpără 30 de elicoptere militare pentru o sumă ce depășește un miliard de euro, producătorul ales pentru livrare fiind concernul european Airbus Helicopters. Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a semnat în Kuweit un contract corespunzător, după cum anunță ministerul și compania.

Le Drian a explicat că această comandă majoră pentru elicoptere de tip H225M Caracal întărește parteneriatul strategic pe care ambele țări îl dezvoltă de zeci de ani. S-a menționat de asemenea lupta comună împotriva terorismului și implicit împotriva miliției teroriste Stat Islamic (IS) din Siria și Irak. Elicopterele sunt pentru armata și garda națională a emiratului. H225M Caracal vor fi, printre altele, echipate și pentru transport de provizii sau personal militar.

Comanda va fi demarată deja de anul viitor. Potrivit agenției de presă AFP, chiar și producătorul italian Agusta sau compania americană Sikorsky ar fi încercat să câștige contractul. Airbus Helicopters este o divizie ce aparține în proporție de 100% de grupul Airbus.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kuwait-kauft-30-Militaerhubschrauber-article18379641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 85