Kuweit înregistrează deficit datorită prețului petrolului

47565060

Aproape toate veniturile din Kuweit provin din vânzarea de petrol. Menținerea prețurilor reduse la petrol lasă o gaură imensă în bugetul de stat al țării. Kuweit-ul se vede nevoit să împrumute bani. Nu se văd vremuri mai bune la orizont, dimpotrivă.

Datorită prețurilor reduse la petrol Kuweit-ul înregistrează un deficit bugetar pentru prima dată în ultimii 16 ani. Deficitul pentru anul fiscal 2015/16, care s-a finalizat pe data de 31 mai, a atins un volum estimat de 15,3 miliarde de dolari, după cum raportează ministrul de finanțe al țării, Anas al-Saleh. Veniturile au scăzut cu 45% la un total de 45,2 miliarde de dolari, în timp ce cheltuielile au totalizat 60,5 miliarde de dolari, în ciuda reducerilor de 14,8%.

Potrivit agenției de știri naționale Kuna, veniturile din exportul de petrol au scăzut la 40,1 miliarde de dolari. Ceea ce reprezintă o scădere de 46,3% față de anul precedent. Exporturile de petrol reprezintă 89% din veniturile statului kuweitian.

Ministrul de finanțe, Anas al-Saleh, a anunțat recent că guvernul intenționează să atragă credite în valoare de până la 10 miliarde de dolari de pe piețele financiare internaționale și 6,6 miliarde de pe piața internă, pentru a compensa deficitul. Din anul 1998/1999 emiratul din golf a acumulat 600 de miliarde de dolari într-un fond de investiții, efectuând apoi investiții în SUA, Europa și Asia.

Pentru anul curent bugetul va prezenta un deficit de 28,9 miliarde de dolari. Guvernul a anunțat săptămâna trecută că prețurile la benzină vor fi majorate cu peste 80%. Anul viitor prețurile la apă și energie electrică vor crește, dar numai pentru rezidenții străini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kuwait-macht-wegen-Oelpreis-Minus-article18375176.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 74