Kuweitul comandă Eurofighter

Caprivi-1

Kuweitul comandă Eurofighter

Odată cu modernizarea forțelor aeriene kuweitiene, Europa are de câștigat. Emiratul din golf se decide pentru Eurofighter și nu pentru Super Hornet-ul F/A-18 de la Boeing. Este foarte posibil ca și Oman să comande Eurofighter.

Kuwait s-a decis pentru aparatele de luptă produse în Europa, în eforturile sale de modernizare a forțelor aeriene. Guvernul emiratului a încheiat cu Italia un acord privind cumpărarea a 28 de avioane de luptă de tip Eurofighter Typhoon, după cum anunță consortiul Eurofighter.

Alberto Gutierrez, șeful consorțiului Eurofighter, a declarat că se bucură enorm că, Kuweitul a devenit un nou membru în familia Eurofighter-Typhoon și salută această decizie. Este o mare veste pentru grup, în care este implicată și firma italiană Finmeccanica, compania britanică BAE Systems, dar și Airbus. Consorțiul a primit în ultima vreme o serie de comenzi de peste hotare. Prin urmare, Japonia, Coreea de Sud și India doresc și ele astfel de aparate.

Kuweitul, care are o flotă de avioane de 39 de aparate de zbor de tip F/A-18, verifică deja de doi ani de zile opțiunile sale pentru modernizarea flotei. Țara a studiat și alte oferte de avioane de luptă și a luat în considerare înlocuirea aparatelor F/A-18 Super Hornet.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kuwait-ordert-Eurofighter-article15914891.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 12