La Duisburg se respinge deschiderea unui Mega-Outlet Center

Va deveni cel mai mare Outlet Center din Germania: DOC de la Duisburg. Dar acesta nu se va mai construi pentru că cetățenii au votat împotriva acestei decizii.

În cazul votului popular privind un nou Designer Outlet Center (DOC) în Duisburg, Germania, majoritatea votanților au ales oprirea proiectului-gigant. 51,09% dintre votanți au ales să respingă decizia consiliului municipal pentru realizarea proiectului și abținerea de la procedurile de amenajare a teritoriului.

DOC-ul ar fi trebuit să găzduiască numeroase magazine de modă pe terenul unui fost depozit de marfă de lângă centrul orașului. Potrivit planurilor, acesta ar fi trebuit să fie cel mai mare centru de distribuție din Germania, cu o suprafață comercială totală de 30.000 de metri pătrați. Pe acest teren a avut loc festivalul Loveparade în iulie 2010. În mulțimea de oameni formată spontan au decedat atunci 21 de tineri iar 650 au fost răniți.

Opozanții proiectului se tem că prin existența unui centru de asemenea dimensiuni în centrul orașului va determina reducerea veniturilor pentru comercianții cu amănuntul și pentru unitățile gastronomice, provocând haos și dezordine în zonă. Investitorii au subliniat faptul că un asemenea centru va aduce clienți noi în oraș și astfel va sprijini comerțul cu amănuntul.

Primarul Sören Link și-a asigurat sprijinul formațiunilor CDU și SPD pentru proiect, iar verzii, cei de stânga și FDP se opun. Politicienii de stânga au explicat de mai multe ori că municipalitatea trebuie să accepte votul popular și să nu continue dezvoltarea proiectului fără acceptul cetățenilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Duisburger-lehnen-Mega-Outlet-Center-ab-article20051097.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6