LA NEMTI CURENTUL ECOLOGIC A DEVENIT MAI IEFIN

Sonnenaufgang in Niedersachsen

Consumatorii plătesc mai puțin pentru energie electrică ecologică.
Revoluția energetică este mai ieftină. Conform calculelor experților, alocarea de energie verde este în scădere pentru prima dată în anul care vine. Iar această tendință este de așteptat să continue până în 2016. Gospodăriile se pot aștepta la facturi mai mici pentru curent.

De la introducerea sa în urmă cu peste un deceniu, taxa de energie electrică verde a crescut constant, de la 0,41 cenți pe kilowatt oră în 2003 la 6,24 cenți în acest an. Acum taxa de energie electrică din surse regenerabile va scădea pentru prima dată în această toamnă, potrivit calculelor experților. Pe baza parametrilor de alocare determinați anterior, de institutul ecologic și institutul Agora, taxa ar urma să ajungă la suma de 5,84 cenți pe kilowatt oră.

Iar acest lucru poate însemna pentru o gospodărie, ce are un consum mediu anual ce 3500 kilowați oră, va plăti doar 204 euro în loc de 218 euro, la care se mai adaugă 19% taxă pe valoare adăugată. De asemenea, este de așteptat ca trendul descendent să continue și pentru anul 2016. Motivul pentru reducerea taxei ar fi, potrivit calculelor, un efect de o singură dată, datorită unui surplus de miliarde în contul taxei. Acest cont a fost exagerat în ultimii ani datorită unor erori de prognoză, printr-un supliment special în contribuția ecologică, iar acest supliment ar putea fi redus corespunzător în 2015.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/oekostrom-umlage-sinkt-2015-und-2016-fuer-verbraucher-a-971869.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 74