La Satu Mare roboții creați de elevi într-o competiție tehnică chiar funcționează

Elevii mai multor licee cu profil tehnic din județ au creat șase roboți în cadrul concursului Eurotehnicus, al cărui scop este acela de a stârni ingeniozitatea copiilor.

O comisie formată din mai mulți ingineri și condusă de directorul extensiei Satu Mare a Universității Tehnice din Cluj, Daniel Moga, a jurizat, joi, cei șase roboți creați de elevi, câștigător fiind desemnat robotul Rățoiul Donald al Liceului Tehnologic ”Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș.

Locul al doilea a fost acordat echipei de la Liceul “Simion Bărnuțiu” din Carei, iar locul trei a fost ocupat de elevii de la Colegiul Tehnic “Ion I.C. Brătianu” Satu Mare și Liceul Teologic “Ham Janos” care au construit câte un robot.

“A fost o ediție mai reușită decât cea de anul trecut, acum ați primit aceste kit-uri cu componente de programare care au fost foarte importante. Unul din scopurile pe care ni le-am propus este ca echipajele și concurenții să se familiarizeze cu aceste lucruri”, a spus Daniel Moga.

Majoritatea creațiilor elevilor arată ca niște roboți mișcători, printre aceștia aflându-se și doi cu Donald Rățoiul și un om de zăpadă. Roboții au mai multe motorașe și senzori, fiind capabili să se miște singuri.

Câștigătorii au primit diplome și premii în bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 48 =