La urma urmei de ce nu am reglementa clar ieșirea din zona euro, asta cer expertii germani

imago65018298h

Experții cer reglementarea ieșirii din zona euro

Ieșirea unei țări din zona euro ar trebui să fie făcută posibilă – asta cer analiștii economici după experiența cu Grecia. Ei resping însă planurile pentru o mai strânsă colaborare fiscală – precum o gospodărire comună.

În dezbaterea privind lecțiile învățate din disputa datoriilor grecești, experții și consultanții guvernului german pledează pentru reforme privind introducerea posibilității ieșirii din zona euro.

O indisponibilitate spre colaborare pentru o lungă perioadă de timp din partea unui stat membru poate amenința stabilitatea uniunii monetare, se scrie într-un raport special.

Retragerea unei țări din uniunea monetară ar trebui să fie posibilă ca “Ultima Ratio”.  Analiștii economici cer reforme precum un mecanism de insolvență în spațiul euro. Ei se opun însă unor pași spre comunitizare rapidă, precum un buget al zonei euro, un guvern european economic, un minister de finanțe la nivel european sau o asigurare comună împotriva șomajului.

————————————————————————————————————————————–

regular_smile…Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa guvernamentala, Primul ministru al Romaniei, s-a gandit sa aduca 9 experti japonezi (nu germani) pentru posturile de ministri. Iata noii ministri:

1. Nimika Nuimoka
2. Yaspaga Shidute
3. Vreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Winoakuma Kuosuma…altii aici.

—————————————————————————————————————————————

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experten-fordern-Regelung-fuer-Euro-Austritt-article15606106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 72