LA ZID CU D&G

IVO DGDolce & Gabbana puși la zid ca niște hoți

 

Creatorii de modă italieni Domenico Dolce și Stefano Gabbana spun că ”sunt puși la zid ca niște hoți” și vor renunța la afacere dacă sunte obligați să plătească o amendă de 343.4 milioane de Euro pentru evaziune fiscală.

Cei doi creatori de modă au pierdut recent un caz în instanță, fiind acuzați că nu au plătit suma de 400 milioane de euro taxe, în urma vânzării brand-ulu unei companii numite Gado, înființată în Luxembourg în 2004, care să le permită să platească o taxă mai mică.

Au primit pedeapsă de 20 de luni în închisoare și o amendă de 343,4 milioane euro plus dobândă.

             ”Dacă merităm sentința, nu mai avem nimic de spus.” a spus Gabbana. ”Dar nu o merităm, asadar, din păcate va trebui să închidem afacerea.” Partenerul său de afaceri Dolce a adăgat: ”Ne vom închide afacerea. Ce ați vrea să facem? Vom închide afacerea. Este imposibil să rezolvăm situația.”

Consilierul municipal din Milan, Franco D’Alfonso a spus că orașul nu ar trebui să le ofere spațiu creatorilor, deoarece ”Nu avem nevoie de evazioniști să ne promoveze.” În semn de protest, cei doi creatori de modă și-au închis magazinele, barurile și restaurantele din Milan pentru trei zile.

Momentan spun ca doresc să lase în trecut acest episod și doresc să se întâlnească cu primarul din Milan, Giuliano Pisapia, care i-a acuzat că au reacționat exagerat.

             ”Nu vom permite să fim puși la zid ca niște hoți, pentru că nu suntem.” a spus Gabbana. ”Cum am putea să acceptăm ca imaginea noastră să fie afiliată cu termenul de evazioniști? Suntem oameni buni, locuim în Italia, ne plătim taxele în Italia, nu ne prefacem că locuim în străinătate.” au spus cei doi creatori de modă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 77