Lăcomia care distruge rasa umană dar si invidia şi izolaţionismul au dus la BREXIT, sustine prof. Stephen Hawking. Renuntarea la aceste forte ar uni natiunile

s560x316_Stephen_Hawking

Stephen Hawking avertizează că lăcomia ar putea să distrugă rasa umană: Dacă am renunţa la forţele care au contribuit la Brexit, invidia şi izolaţionismul, nu numai în Marea Britanie, naţiunile se vor putea uni.

Este foarte cunoscut pentru lupta pe care o poartă cu misterele Universului, dar în ultima perioadă, fizicianul Stephen Hawking este îngrijorat că lăcomia ar putea periclita rasa umană. Profesorul universitar de la Cambridge a avertizat omenirea că inegalităţile materiale dintre indivizi şi ţări este una dintre cele mai periculoase probleme din prezent.

Acesta afirmă că ura şi izolaţionismul sunt legate de modul în care banii sunt împărţiţi în zilele noastre, acest fapt contribuind la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE). Anterior votului, profesorul Hawking a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, acesta consideră că Brexit-ul va afecta finanţările proiectelor ştiinţifice.

Într-un articol pentru The Guardian, profesorul a declarat că rezultatele referendumului au reflectat inegalităţile resimţite de cei care au votat ieşirea din UE. Acesta a adăugat că umanitatea trebuie să colaboreze şi să-şi schimbe priorităţile, averea şi posesiunea împiedică rezolvarea unor probleme majore, precum schimbările climatice, bolile, producţia hranei şi suprapopularea.

Profesorul Hawking a afirmat: ,,Dacă am renunţa la forţele care au contribuit la Brexit, invidia şi izolaţionismul, nu numai în Marea Britanie, ci în lume, care este condusă de o definiţie neclară a îmbogăţirii şi de imposibilitatea de a o împărţi, naţiunile se vor putea uni”.

,,Dacă acest fapt se va întâmpla vom putea avea o imagine mai optimistă asupra bunăstării pe termen lung a speciei noastre”, a adăugat el.

Profesorul Hawking a devenit faimos, iniţial pentru că a reuşit să învingă boala neuromotorie, mai apoi prin teoriile sale impresionante despre găurile negre. Recent, acesta a început să facă predicţii despre utilizarea tehnologiei, precum inteligenţa artificială, care ar putea distruge rasa umană, dacă nu va fi supravegheată cu grijă.

De asemenea, s-a implicat în politică, alăturându-se zecilor de cercetători care au avertizat populaţia asupra efectelor părăsirii UK a Uniunii Europene. În ultimul timp, acesta a afirmat că încearcă să înţeleagă popularitatea candidatului la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Profesorul Hawking a afirmat că bogaţia şi modul în care noi o înţelegem şi împărţim a jucat un rol crucial în decizia Brexit-ului. Acesta a simpatizat cu afirmaţia prim-ministrului Theresa May: ,,Trebuie să reformăm economia, pentru a le permite mai multor oameni să se bucure de prosperitatea acestei ţări”.

Stephen Hawking a afirmat că deşi el înţelege necesitatea banilor, care pe el l-au ajutat să trăiască mai mult timp în ciuda bolii, acesta nu consideră banii un lucru foarte important. Acesta a declarat că întrebările oamenilor despre valoarea posesiunii şi simţul proprietăţii au condus la crearea de noi idei în mintea oamenilor, numite ,,proiectul catedralei”.

Acesta a descris ideile ca fiind echivalentul construirii bisericilor imense pentru a crea ,,o legătură între Rai şi Pământ” în cadrul căreia o idee este creată pentru a fi preluată de generaţiile următoare.

Profesorul a declarat: ,,Sper ca oamenii să apeleze mult mai des la acest tip de idei, precum au făcut în trecut, doarece ne aflăm în vremuri primejdioase, planeta şi rasa umană trebuie să facă faţă multiplelor provocări”.

Fizicianul, care a sustinut ca ar fi o greseala ca Marea Britanie sa iasa din UE, cere natiunii britanice divizate sa isi accepte soarta si sa se concentreze pe schimbarea atitudinii generale fata de bani, care a contribuit la acesta divizare, avertizand ca rasa umana trece printr-o perioada periculoasa. Colaborarea este esentiala pentru a asigura continuarea umanitatii. “Precum copiii, trebuie sa invatam sa impartim”, mai spune Hawking. 

“Daca vom da gres, atunci fortele care au contribuit la Brexit, invidia si izolationismul, nu doar din Marea Britanie, ci din intreaga lume, vor creste. Daca acest lucru se va intampla, nu sunt optimist cu privire la perspectivele pe termen lung pentru specia noastra”, avertizeaza Stephen Hawking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 12