LAGARDE NE PUNE IN GARDA-BANCILE INCA POT FALIMENTA

118195910

FMI avertizează ca reformele bancare nu au făcut suficient progres
Reformele bancare, care vizează prevenirea unei noi crize financiare nu au reușit să facă progrese suficiente, a declarat șeful Fondului Monetar Internațional. Director general al FMI, Christine Lagarde, si a dat vina pe implicarea unei combinații de complexitate, industria de lobby și “oboseala” în întârziere. Aceasta a solicitat reguli mai stricte la nivel mondial.
Pe de altă parte, Lagarde a declarat ca unele dintre cele mai mari probleme au fost cu așa-numitele “firme prea mari pentru a eşua”, şi cu băncile al căror colaps ar putea provoca o astfel de efect de domino asupra economiei în general, deoarece guvernele sunt încă așteptate să-i salveze.

Aceasta a mentionat, că un studiu recent al FMI a indicat că aceste bănci sunt încă ” surse majore de risc sistemic “, și a cerut o ” reglementare mai dură și o supraveghere mai strictă “, pentru a aborda problema.
” Subvențiile lor implicite sunt încă în puternică desfășurare, în valoare de aproximativ 70 miliarde de dolari în SUA , și până la 300 miliarde de dolari în zona euro “, a spus Lagarde.
În cele din urmă, directorul general al FMI, îndeamnă autorităţile de reglementare din întreaga lume să supravegheze băncile mari cu probleme, precum și recunoașterea reciprocă privind normele pentru piețele financiare.

http://www.bbc.com/news/business-27588394

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 46