Lămpile Ikea ascultă de Alexa, Siri sau Google

Lămpile inteligente de la Ikea nu sunt atât de pretențioase ca și alte dispozitive legate la rețea Acestea vor putea fi integrate în aproape toate sistemele populare de Home Assistance.

De scurt timp Ikea vinde și lămpi inteligente și lumini pentru case legate la rețea. Obiectivul casei suedeze de mobilier este de a oferi și produse simple. Dispozitivele “Trådfri” vor fi controlate prin ajutorul unei telecomenzi sau a unui centru de control plus o aplicație de iOS sau Android. Sortimentul inteligent este, în comparație cu produsele concurenței, relativ avantajoase ca preț și puțin complicate, dar nu au fost populare printre utilizatori pentru că sistemele respective nu se puteau interconecta. Acest lucru se va schimba.

Ikea a anunțat faptul că produsele sale inteligent de iluminat vor fi compatibile din vara aceasta cu Amazon Alexa, Apple Homekit sau Google Assistant. Acest lucru înseamnă că luminile, lămpile sau potentiometrele vor putea fi controlate prin asistenți verbali. În același timp ele vor fi compatibile și cu termostate, incuietori de uși, senzori, ventilatoare, obloane sau alte dispozitive produse de terțe părți.

În declarația de presă nu se precizează dacă ideile smart de la Ikea vor fi extinse și pentru luminile “Hue” de la Philips. “Giga.de” a întrebat de acest lucru. Se lucrează la asta iar la sfârșitul verii lămpile Ikea vor putea fi controlate și prin Philips Hue, a răspuns purtătoarea de cuvânt.

Pe viitor Ikea ar putea juca un rol foarte important pe piața dispozitivelor Smart Home. Există planuri ca în următorii ani să se aducă și alte produse pe piață, prin care clienții să își poată extinde soluțiile Smart Home, se spune în declarația de presă.

http://www.n-tv.de/technik/Ikea-Leuchten-hoeren-auf-Alexa-Siri-Google-article19858657.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =