Landul Niedersachsen nu este amuzatde VW

7c928acd366f659dd76ada08ed24ae8a

VW provoacă supărare pentru acționarul său majoritar, landul Niedersachsen, prin declarațiile recente ale companiei privind autorizarea în Europa a dispozitivelor de pe motoarele diesel. Premierul landului, Stephan Weil nu vrea să ia în considerare acest argument.

Cele mai recente declarații ce au venit din partea concernului Volkswagen privind aprobarea în Europa a dispozitivelor de închidere de pe motoare diesel, au atras reacții din partea landului Niedersachsen, care este acționar majoritar.

Pentru premierul landului, Stephan Weil, este un fapt incontestabil că software-ul implementat cu ani în urmă de VW a avut rolul de a da valori semnificativ mai bune în cadrul testelor, comparativ cu valorile reale de pe stradă, explică o purtătoare de cuvânt a cancelariei de la Hannovra.

Această abordare manipulativă este de neiertat, indiferent de faptul că anumite legi naționale sau statale pot să aprobe sau nu un astfel de software. În Europa limitele admisibile legal nu au fost depășite, în schimb în SUA diferența a fost mare.

Volkswagen este de părere, în ciuda scandalului că software-ul implementat pe mașinile cu motoare diesel nu reprezintă un sistem ce nu ar putea fi autorizat în conformitate cu dreptul european. Eficiența sistemului de purificare a emisiilor nu a fost redus în aceste automobile, mai adaugă concernul.

Iar faptul că VW modifică  opt milioane de automobile în Europa, este motivată de cel mai mare producător auto din Europa prin faptul că vor să dezvolte constructiv relațiile cu clienții și autoritățile. De aceea compania primit aprobarea de a modifica în continuare 2,6 milioane de mașini manipulate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Niedersachsen-reagiert-not-amused-article19010886.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20