Lanț american de magazine se desparte de Trump

imago72355953h

Pentru Ivanka Trump anul începe cu un declin în afaceri: fiica președintelui american pierde unul dintre cei mai importanți parteneri americani pentru colecția lor de modă și pantofi. Concernul Nordstrom nu mai vrea. Are vreo legătură cu politica?

Lanțul american de magazine, Nordstrom, a decis să se retragă din colaborarea cu Ivanka Trump. Pe motiv că vânzările mărcilor sunt reduse, ei s-au decis să nu mai facă stoc pentru acest sezon, a anunțat un purtător de cuvânt al concernului. În mod concret acest lucru înseamnă că îmbrăcămintea și pantofii liniei de modă creată de cea mai în vârstă fiică a președintelui american Donald Trump nu vor mai putea fi cumpărate nici din magazine și nici din mediul online.

Pasul a fost făcut public la câteva luni după ce activistele pentru drepturile femeilor au organizat un boicot ca urmare a remarcilor sexiste făcute de Trump la adresa femeilor. Sub hashtag-ul #GrabYourWallet activistele au cerut tuturor opozanților lui Trump să înceteze să mai facă afaceri cu acesta sau cu alți membri ai familiei. Printre acestea se numără lanțuri americane de lux, precum Bloomingdale’s sau Macy’s, precum și Nordstrom.

La scurtă vreme după victoria lui Trump în alegeri pe data de 8 noiembrie lanțul a explicat că speră ca, întreruperea colaborării cu Ivanka, în vârstă de 35 de ani să nu fie interpretată ca fiind o poziționare politică. Nordstrom a explicat pentru revista Fortune că fiecare din cele 2000 de mărci diferite comercializate de concern sunt evaluate pe baza cifrelor vânzărilor. Dacă oamenii nu doresc să cumpere ceva, atunci acel ceva nu va mai fi oferit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Kaufhauskette-trennt-sich-von-Trump-article19685519.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =