Lanțul de magazine american Nordstrom a anunțat că renunță la linia de îmbrăcăminte și de pantofi semnată de Ivanka Trump

IMG_1198

Cunoscutul lanț de magazine american Nordstrom a anunțat că renunță la linia de îmbrăcăminte și de pantofi semnată de Ivanka Trump, citând vânzările în scădere ale acesteia, după o campanie de boicot, relatează AFP.

Într-un comunicat, Nordstrom a precizat că deciziile sale de cumpărare sunt luate în funcție de performanța produselor, iar renunțarea la unele dintre cele peste 2.000 de branduri vândute în magazinele sale “face parte din ritmul regulat al afacerii noastre”.

“În fiecare an, renunțăm la aproximativ 10% (din mărci) și ne împrospătăm oferta. În acest caz, bazându-ne pe performanța mărcii, am decis să nu o mai cumpărăm pentru acest sezon”, a adăugat grupul.

Anunțul făcut de Nordstrom intervine după o campanie intitulată #GrabYourWallet, care solicită consumatorilor să boicoteze magazinele care vând produse semnate Trump.

Campania a fost lansată în octombrie 2016 de către două femei, care au ales pentru titlul acesteia o denumire care face aluzie la o remarcă vulgară făcută de actualul președinte cu privire la femei într-un filmuleț din 2005.

Site-ul campaniei, Grabyourwallet.org, publică o listă a companiilor care ar trebui boicotate, acuzându-le că îl sprijină pe Donald Trump.

Ivanka Trump are un trecut în lumea modelingului și un brand de îmbrăcăminte și de încălțăminte care îi poartă numele. În plus, fiica președintelui și-a lansat propria linie de bijuterii, al cărei design îl semnează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 64