Laptele german a ajuns la 20 eurocenti, sub un leu

09f80ce87d74c203c80a42a62b2d5e50

Ministrul federal al agriculturii, Christian Schmidt, a anunțat un sprijin rapid pentru producătorii germani de lactate, aflați în dificultate. Pentru că prețul laptelui este la podea, multe ferme se tem pentru existența lor. Există o primă decizie corespunzătoare, ca urmare a unui summit de urgență.

Producătorii germani de lapte vor primi imediat ajutoare de urgență în valoare de cel puțin 100 de milioane de euro, ca urmare a prețurilor care s-au redus masiv în ultima vreme. Despre mărimea exactă a acestora vor mai exista discuții, spune Ministrul Federal al Agriculturii, Christian Schmidt după o reuniune de urgență cu reprezentanți ai fermierilor, procesatorilor de lactate și comercianților, ce a avut loc luni la Berlin. Astfel încât fermierii să poată trece de blocajele financiare în care se află, pachetul de ajutor va cuprinde, printre altele, după datele politicienilor CSU, garanții suplimentare și facilități fiscale.

Prețurile la lapte pentru femieri au scăzut în anumite cazuri la sub 20 de cenți pe litru. Pentru a putea să își acopere costurile, este nevoie de prețuri de cel puțin 35 de cenți pe litru. Cauza acestor prețuri extrem de reduse este reprezentată de cantitățile mari de lapte prezente pe piață.

Pentru reuniune Schmidt a anunțat a sprijin rapid, pentru ca fermierii să poată trece cu brio peste blocajele financiare. Este vorba despre credite, garanții și scutiri de impozite. Miniștrii Agriculturii din landurile federale germane nu au fost invitați la acest summit, cu aceștia se va vorbi săptămâna următoare, spune Schmidt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milchbauern-erhalten-Soforthilfen-article17812766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 39