Laptopurile, autorizate din nou pe zborurile Qatar Airways spre Statele Unite

Qatar Airways a anunțat joi că laptopurile și tabletele au fost din nou autorizate în cabină pe cursele sale de la Doha spre Statele Unite.

Într-un comunicat citat de AFP, compania aeriană din Qatar “confirmă faptul că, cu efect imediat, toate aparatele electronice personale pot fi transportate la bordul zborurilor sale ce pleacă de pe aeroportul internațional Hamad spre Statele Unite”.

“Qatar Airways și aeroportul internațional Hamad au satisfăcut toate cerințele noilor directive de securitate ale Departamentului american pentru Securitate Internă”, se adaugă în comunicat.

Qatar Airways este a patra companie aeriană, după Etihad din Emiratele Arabe Unite (EAU), Emirates din Dubai și Turkish Airways, care a obținut ridicarea interdicției impuse de autoritățile americane.

Statele Unite au decis în martie să interzică laptopurile și tabletele în cabinele avioanelor a nouă companii aeriene decolând de pe zece aeroporturi internaționale din țări arabe și Turcia, invocând un risc de atentate.

Cele opt țări vizate sunt aliați sau parteneri ai SUA: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, EAU și Maroc.

În urma deciziei SUA, Marea Britanie a anunțat o interdicție aproape similară ce afectează Turcia și cinci țări arabe (Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 20