Le aveți în fiecare mașină și le-ați putea avea mult mai ieftin

imago61626163h

Biroul Federal al Cartelurilor amendează furnizori auto

Le aveți în fiecare mașină și le-ați putea avea mult mai ieftin: companiile din industria auto se înțeleg de ani de zile la prețurile pentru căptușeli, tapiserii pentru tavan sau covoare. Dar acum autoritățile concurențiale intervin. Firmele sunt cooperante.

Biroul Federal al Cartelurilor a impus amenzi asupra a cinci furnizori din industria auto. Amenzile însumează 75 de milioane de euro. La companiile afectate este vorba despre producători de articole fonoabsorbante, iar acestea sunt responsabile de stabiliri de prețuri, spune autoritatea. Componentele despre care este vorba sunt podele, covorașe, căptușeli și diferite materiale izolante și fonoabsorbante.

Afectate sunt companiile Autoneum Germany GmbH, Carcoustics International GmbH, Greiner Perfoam GmbH, Ideal Automotive GmbH și International Automotive Components Group. Iar compania Johann Borgers GmbH, care a fost de asemenea implicată în fixările ilegale de prețuri, a colaborat de la bun început cu autoritățile pentru identificarea altor vinovați și astfel nu a încasat nici un fel de amendă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kartellamt-bestraft-Autozulieferer-article15363856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5