Leap Motion dezvăluie North Star, un prototip de cască AR cu specificații impresionante

Pe parcursul ultimelor săptămâni, Leap Motion a făcut referire la câteva prototipuri de interfață AR, demonstrate pe o cască nemaivăzută până acum. Compania a dezvăluit recent că, casca este un prototip de dezvoltare aplicații, concepută în interiorul firmei, care oferă un câmp de vizualizare combinat de 100 de grade, întârzieri reduse și rezoluție ridicată. Leap Motion are planuri pentru a oferi designul dispozitivului, pe care îl numesc Project North Star, cu titlu de open-source.

Fondat în anul 2010, Leap Motion dezvoltă hardware și software pentru urmărirea mișcărilor. Deși prima lor piesă de hardware a fost concepută pentru input pe PC-uri desktop, compania a făcut pasul în mediu VR, iar mai recent și în AR, explorând felurile în care tehnologia lor de urmărire a mișcărilor mâinii pot crea noi moduri intuitive de interacțiune cu informațiile virtuale și augmentate.

Dispozitivele AR fiind încă în faza de copilărie, compania a urmărit să construiască în interiorul firmei propriul prototip de cască AR, urmărind specificații cu mult mai avansate decât ceea ce se găsește astăzi pe piață. Acest lucru a fost făcut ca să poată concepe interfețe AR pe baza tehnologiilor lor de urmărire a mâinilor, țintind capabilitățile viitoarelor căști AR. Această muncă a fost numită Project North Star, existând deja planuri pentru oferirea designului cu titlu de open source, cu precizarea că o asemenea cască ar costa sub 100 de dolari dacă ar fi produsă pe scară largă.

Casca-prototip folosește display-uri montate pe laterale cu sisteme optice de tip “bird bath” (similar cu abordarea de pe Meta 2) care oferă dispozitivului o rezoluție 1600×1400 pe fiecare ochi, la o rată de refresh de 120 fps, cu un câmp de vizualizare combinat de 100 de grade, îmăreună cu cea mai recentă tehnologie de urmărire care urmărește o arie de 180 x 180 de grade cu o rată de refresh de 150 Hz.

https://www.roadtovr.com/leap-motion-reveals-project-north-star-an-open-source-wide-fov-ar-headset-dev-kit/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 16