Lege privind traficul din capitala germană

Mai puține mașini, mai multe biciclete și transport în comun. În Berlin există deja un proiect pentru prima lege de mobilitate din Germania. Ce ar putea să învețe celelalte orașe?

Activiștii de la Asociația Bicicliștilor au atins un obiectiv important. Proiectul pentru prima lege de mobilitate din Germania se află în prezent în Senatul de la Berlin pentru a fi aprobată. Dacă va fi adoptată, aceasta ar fi prima lovitură pentru schimbarea traficului din capitală și apoi în alte orașe.

Fără Asociația Bicicliștilor legea mobilității de la Berlin nu ar fi existat: de la fondarea sa în urmă cu doi ani de zile activiștii s-au luptat neobosit pentru un trafic de biciclete sigur și modern în capitală. La început lumea a râs de ei, dar preocupările lor au avut efect: prin acțiuni care au atras atenția, cum ar fi acțiuni de monitorizare a locurilor unde se petrec multe accidente sau demonstrații stradale pentru copii, ei au fost în centrul atenției presei berlineze. Iar astfel cetățenii din Berlin au început îi simpatizeze.

La șapte luni după fondare activiștii pe bicicletă au adunat 100.000 de semnături pentru o propunere legislativă legată de traficul de biciclete, de cinci ori mai multe decât era necesar. Traficul de biciclete a fost o temă pe agenda alegerilor din 2016. Iar când asociațiile de mobilitate, experții și guvernul landului de culoare roș-verde au negociat legea mobilității, Asociația Bicicliștilor a luat și ea parte. Activistul Denis Petri a declarat că asociația lor a reușit să influențeze politica de circulație dintr-un oraș mare.

http://www.zeit.de/mobilitaet/2017-08/berliner-mobilitaetsgesetz-volksentscheid-fahrrad-senat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 28