Legea drepturilor de autor va fi dezbătută în cadrul PRIA Copyright and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din România dedicat drepturilor de autor și proprietății intelectuale

PRIAevents, sub egida ORDA, organizează PRIA Copyright and Intellectual Property, un eveniment complet dedicat în special drepturilor de autor și drepturilor conexe. Seminarul va avea loc în data de 29 iunie 2016, începând cu ora 9.00, la hotel Radisson Blu, Sala Atlas. Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a unei țări.

Cercetarea și inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietății intelectuale. Știința, tehnologia și inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării și contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

Drepturile de autor și drepturile conexe influențează viața de zi cu zi, inclusiv activitatea companiilor, pornind de la muzica ascultată și filmele vizionate, continuând cu licențele pentru programele de calculator și prevederile din contractele angajaților și terminând cu muzica și imaginile folosite pe rețelele de socializare sau pentru producție și publicitate. Lista poate continua.

Acest seminar se adresează mediului de afaceri, mai exact președinților companiilor care produc jocuri sau programe de calculator, directorilor de dezvoltare, directorilor de marketing sau comunicare, directorilor agențiilor de publicitate sau ai caselor de producție de film, editorilor, designerilor, directorilor companiilor de amenajări interioare, reprezentanților companiilor de cablu, radiourilor, televiziunilor sau ai organismelor de gestiune colectivă. Cu siguranță vor vrea să participe pentru a afla noutățile din domeniu.

Fie că ești la început de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vrei să ratezi acest eveniment pentru că noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Copyright and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Vei afla de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și creațiile.

Lectori: Doru Adrian PĂUNESCU — Director General, ORDA; reprezentant Ministerul Culturii și Identității Naționale; reprezentant Ministerul Public; reprezentant Ministerul de Interne, precum și un reprezentant ANAF.

Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Transpunerea în legislația națională a Directivei nr. 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă; Ce modificări referitoare la organizarea, funcționarea și desfășurarea activității organismelor de gestiune colectivă presupune acest proiect de lege ? Reguli menite a asigura transparența activității acestora, precum și posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate și repartizate sumele provenite din drepturi; Utilizarea operelor protejate prin drepturi de autor și drepturi conexe necesită acordarea de licențe de către diferiți titulari ai drepturilor de autor. Ce aleg aceștia? Gestiunea individuală sau colectivă a drepturilor deținute? Doresc să încredințeze gestiunea acestor drepturi unor entități de gestiune independente?; Acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă; Negocierea metodologiilor după care se plătesc remunerațiile datorate de utilizatorii de opere, precum și referitoare la componența comisiilor de negociere a acestor metodologii; Eliminarea procedurii arbitrajului și înlocuirea acesteia cu procedura medierii; Proprietatea intelectuală — impact pentru economie, societate și cultură; Rolul industriilor creative; Strategia națională în domeniul PI; Contrafacerea și pirateria în domeniul proprietății intelectuale; Care este rolul Ministerului Public în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală ? Dar al Ministerului de Interne?; Mediul de afaceri și proprietatea intelectuală; Ce trebuie să știe companiile atunci când achiziționează licențe pentru programe de calculator? (distribuirea și licențierea software, soluții enterprise, cloud de securitate, inclusiv cloudul public și privat, programele open source, înscrierea acestora în RNPC); La ce trebuie să aibă grijă departamentele de HR când întocmesc contractele pentru drepturi de autor și proprietate intelectuală? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților și consilierilor de proprietate intelectuală?; Care este necesitatea pentru serviciile consultanților și avocaților în acest caz?; Creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri și protejarea drepturilor de autor.

PRIA Copyright and Intellectual Property este de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consilierii juridici din cadrul companiilor private sau de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanți ai mediului universitar, ai autorităților și ai presei de specialitate.

Despre PRIAevents

PRIAevents — experții tăi în evenimente! Noi aducem informații de ultimă oră și trend-uri în business prin intermediul conferințelor organizate. Echipa PRIAevents are o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4