LEGEA LICHIDITATII -:)

king-arthur-228347l-imagineLEGEA LICHIDITATILOR CA PE VREMEA REGELUI ARTHUR -:)

E inceput de saptamina si a zambi este verbul cel mai potrivit pentru proverbiala si reala lipsa de lichiditati.Iata cum, insa pe vremea regelui Arthur o problema foarte actuala a avut o solutie practica, atunci, in evul mediu…

                               John era un viteaz cavaler al regelui Arthur, dar avea si el o obsesie, pentru … frumosii sani ai reginei !!! 

Stia bine ca, daca i-ar fi atins, ar fi  fost condamnat la moarte.
Intr-o zi, John nu mai rezista si isi face cunoscuta dorinta lui secreta magului Merlin.
Baiat orientat, magul gaseste o solutie pentru a satisface dorinta acestuia dar numai contra a 1.000 monede de aur.
John accepta fara  sa ezite.
In dimineata urmatoare, magul Merlin prepara o pulbere urticanta si o pune in sutienul reginei, in timp ce ea isi facea dusul.
Imediat ce regina se imbraca incepe sa simta o mancarime din ce in ce mai mare.
Regele Arthur il convoaca imediat pe vrajitor, pentru a-i cere un remediu, iar acesta ii spune ca doar o saliva speciala, aplicata timp de 4 (patru) ore ar putea trata aceasta teribila urticarie.
A mai mentionat ca, din testele efectuate in laborator, a observat ca doar saliva lui John ar avea  aceste caracteristici speciale.
Regele il convoaca imediat pe John, care deja isi luase antidotul pentru pulberea urticanta.
Asa se face ca John are ocazia de a saruta (la ordinul regelui!), pentru cateva ore bune, sanii pe care ii visase dintotdeauna si pe deasupra vine sarbatorit de curte ca un erou.
Inainte de a se intoarce la mosia lui, John este oprit de vrajitor, care ii reaminteste datoria de 1.000 de monede de aur.
Surpriza, insa, … John, deja satisfacut, refuza sa plateasca, mizand pe faptul ca magul nu s-ar fi putut confesa, fiind complice la ce s-a intamplat.
In dimineata urmatoare, insa, magul Merlin pune aceeasi pulbere urticanta in chilotii regelui …Morala fabulei : PLATITI-VA FACTURILE LA TIMP!!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =