Legea prevenției va determina o îmbunătățire a nivelului de colectare la buget

Legea prevenției va avea ca efect o îmbunătățire, nu o scădere a nivelului de colectare la buget, a afirmat miercuri, la Pitești, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

“Uneori sunt întrebat, și așa îmi dau seama unde este mentalul, dacă legea prevenției nu se bate cap în cap cu faptul că trebuie să colectăm mai mult la buget. Nu, nu are nicio legătură de fapt legea prevenției prin faptul că vom ajunge să inspirăm încredere (…), va ajuta nivelul de colectare, nu va determina o scădere a nivelului de colectare”, a declarat Petrescu în cadrul unei dezbateri privind Programul “Start-Up Nation — România”.

Ministrul a anunțat, totodată, că Legea prevenției va fi doar o primă etapă dintr-un proces mai amplu de simplificare a legislației cu impact asupra mediului de afaceri.

“Dacă menținem actualul parcurs de consultare, până pe data de 2 mai, când această lege va fi publică pe site-ul ministerului, deschisă spre amendamente, modelare și discuții, sunt convins că vom avea o lege care va constitui, de fapt, un prim pas în ceea ce numesc emanciparea actului de control. (…) După aceea, evident că, într-o strategie mai largă, trebuie să trecem și la legea ce reglementează activitatea Curții de Conturi, poate și alte organisme care au un impact major în buna funcționare a administrației locale, cu impact, evident, în zona mediului de afaceri”, a precizat Alexandru Petrescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =