Legislativul din California a adoptat un plan cu zero emisii de carbon pentru 2045

wind farm

California reprezintă de multă vreme avangarda energiei verzi, în special când vine vorba despre automobile. Acum, pe măsură ce statul luptă împotriva EPA și administrației Trump pentru a-și menține abilitatea de a fi lider în domeniul mașinilor ecologice, legislativul californian a adoptat un nou plan de a curăța radical centralele energetice.

Potrivit unui raport recent din San Francisco Chronicle, organul legislativ al statului a adoptat o lege prin care majorează obiectivele statale pentru energie regenerabilă la 100% până în anul 2045. California are deja obiective pentru a obține jumătate din energia electrică a statului din surse regenerabile până în anul 2035, procent pe care legea recentă îl majorează la 60%.

Începând cu anul 2017, ultimul an pentru care sunt disponibile datele complete, statul a obținut 44% din energia sa electrică din surse regenerabile, inclusiv 15% din proiecte hidroelectrice majore, cu doar 10% din surse solare și 9% din surse eoliene.

Alte 9 procente provin din energie nucleară și o treime din gaze naturale. Ce rămâne provine în proporție de două treimi din surse nespecificate și o treime din procesarea cărbunilor. California a adoptat de asemenea o lege în luna mai ce necesită ca toate casele construite în stat să fie echipate cu energie solară.

Ultima mișcare vine ca urmare a intenției EPA de a relua planul președintelui Obama, denumit Clean Power Plan și care nu a mai apucat să fie implementat niciodată, de a fixa obiective de poluare la nivel național.

Sub conducerea președintelui Donald Trump, EPA a propus să înlocuiască Clean Power Plan cu “Affordable Clean Energy Rule”, care ar anula standardele federale de emisii pentru centrale electrice, într-un efort de a permite procesatorilor de cărbuni să își continue activitatea.

Când EPA a lansat luna trecută acest document, administratorul în funcție al EPA, Andrew Wheeler a declarat că acest act va da posibilitatea statelor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a produce energie modernă, fezabilă și avantajoasă ca preț.

https://www.greencarreports.com/news/1118677_california-legislature-passes-zero-carbon-power-plan-for-2045

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 59