Lego a împlinit 60 de ani. Istoria unui joc care nu îmbătrânește și de care se bucură și părinții

Este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri pentru copii din lume, la care până şi părinţii jinduiesc uneori. Şi, pentru că mai mereu avem nevoie de certificări, studiile au demonstrat că face minuni pentru dexteritatea, creativitatea, motricitatea celor mici.

Lego a împlinit 60 de ani – şi se uită spre viitorul realităţii virtuale.

Povestea Lego începe într-o vreme în care jocul era absolut revoluţionar. În 1947, prima maşinărie pentru injectarea plasticului ajungea în Danemarca.

Numele jocului vine de la sintagma “leg godt” – a te juca bine.

Compania fusese însă fondată încă din 1932, de Ole Kirk Christiansen, un tâmplar.

Tom Hall, director general Lego Education International:

“Cred că piesele de Lego sunt mai relevante azi decât oricând. Global, nu au nevoie de vreo traducere. Dacă pui un set în faţa oricărui copil, din orice ţară, vor şti imediat să se joace. Este emblematic, e contagios. Ca părinte, care îşi vede copiii jucându-se cu Lego mereu, există o anumită magie – şi asta sărbătorim azi.”

Până în zilele noastre, familia şi-a păstrat un reprezentant în Consiliul Director.

Lego a fost aproape de faliment în anii 2000 – dar a colaborat cu francize de film celebre ca Războiul Stelelor şi Harry Potter, micile figurine au fost subiectul unor jocuri electronice de mare succes şi apoi chiar producţii cinematografice.

Iar mai nou, cei cu înclinaţii software îşi pot proiecta, pe internet, propriul model de lego – pe care să îl primească apoi acasă.

Acum doi ani, Lego a devenit cea mai mare companie de jucării din lume, cu venituri de peste două miliarde de dolari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =