Lego primește un nou șef

fb1ef19d8b70fc654996b26226450b4e

Lego a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai mari concerne producătoare de jucării din lume. Pentru a-și continua creșterea, compania daneză de familie se desparte temporar de tradiție.

Lego se restructurează. Familia din spatele celebrelor jucării pentru copii renovează structura concernului. Unul dintre cele mai importante modificări se vor face în rolul de CEO, deținut în prezent de Jorgen Vig Knudstorp, care este considerat salvator al companiei. El va avea pe viitor rolul de a identifica noi posibilități de afacere pentru Lego și de a conduce consiliul de administrație.

Knudstorp, care a făcut din fosta companie tradițională un adevărat imperiu de divertisment, va renunța la postul său de CEO la finalul acestui an, după cum anunță familia proprietarilor prin Kirk Kristiansen. Pe viitor el va conduce un holding pe nume Lego Brand Group, care va deține de asemenea o cotă de 75% din participația familiei la producătorul de jucării. În afară de asta el va deveni responsabil de o parte din acțiunile parcurilor de distracții Lego, precum și de afacerile cu formare de personal, care cere utilizarea jucăriilor Lego în școli.

Noul CEO a producătorului de jucării va deveni Bali Padda, anterior director pentru afacerile operaționale. Britanicul va deveni astfel primul CEO al Lego de altă origine decât daneză din întreaga istorie a companiei care a debutat în anul 1932.

Restructurarea sosește într-o perioadă în care Lego se luptă cu provocări. Creșterea explozivă din ultimul an din Europa și SUA trebuie menținută, în același timp compania vrea să își asigure noi piețe precum China sau India.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lego-bekommt-neuen-Chef-article19264926.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =