Lego și scandalul Ai-Weiwei

62991738Producătorul danez de jucării, Lego, a stârnit indignarea întregii lumi, atunci când a refuzat anul trecut o livrare artistului Ai Weiwei. Acum firma își revizuiește politica pentru comenzi de mari dimensiuni. Rămâne în continuare, cu toate acestea, elemente de constrângere pentru artiști.

După criticile ce le-au fost aduse de respingerea unei comenzi din partea artistului chinez Ai Weiwei, producătorul de jucării Lego nu va mai cere pe viitor informații privind destinația cuburilor Lego în cazul în care este vorba despre o comandă mare. De la 1 ianuarie anul acesta compania nu va mai fi interesată de scopul final al jucăriilor, când vine vorba de comenzi mari. Astfel vor fi împiedicate pe viitor alte neînțelegeri.

Lego a primit critici dure după ce a respins anul trecut o comandă a artistului Ai Weiwei. Compania și-a motivat acțiunea prin faptul că jucăriile ar fi urmat să fie folosite pentru a realiza opere de artă de natură politică. Artistul s-a arătat atunci uluit de atitudinea companiei și pentru opera sa de artă din cadrul expoziției “Andy Warhol – Ai Weiwei” el a primit în cele din urmă suficiente cuburi Lego din partea fanilor pentru a-și putea termina lucrarea.

Decizia companiei daneze de nu mai pune întrebări a fost catalaogată ironic de Ai Weiwei pe Twitter. De asemenea, Lego a declarat că în cazul unei expoziții, cumpărătorul jucăriilor trebuie să precizeze pe creația lor că proiectul nu este sprijinit direct de către companie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lego-lenkt-nach-Ai-Weiwei-Skandal-ein-article16755276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1