“Lentilele de contact inteligente” ar putea ajuta milioane de oameni cu diabet zaharat

_76278023_76278018

“Lentilele de contact inteligente” ar putea ajuta milioane de oameni cu diabet zaharat
Gigantul farmaceutic Novartis a convenit un acord cu Google pentru a dezvolta lentilele de contact “inteligente” care vor ajuta diabeticii să-şi monitorizeze nivelul de glucoza. Prototipul lentilei Google a fost descoperit pentru prima data in luna ianuarie. Aceste lentile sunt concepute pentru a masura nivelul de glucoză prin lacrimile purtatorului și să comunice datele la un telefon mobil sau calculator.

Lentila foloseste un cip de dimensiuni mici, fără fir și senzori de glucoza miniaturizate integrate între două straturi de material moale din lentilele de contact. Google a declarat chipurile și senzorii sunt “atat de mici incat arata ca un fir de sclipici, și o antenă mai subtire decat un fir de par uman”.

Tehnologia a avut “potentialul de a transforma ingrijirea ochilor”, a spus Novartis  într-o declarație. Sergey Brin, co-fondatorul Google a declarat: “Visul nostru este de a utiliza cele mai noi tehnologii în miniaturizarii electronice pentru a ajuta la îmbunătățirea calității vieții pentru milioane de oameni.”

Persoanele care suferă de diabet trebuie să-şi monitorizeze nivelul de glucoza în mod regulat, iar în prezent, majoritatea fac acest lucru prin testarea picături de sânge. Conform Federatiei Internationale de Diabet, unul din zece oameni din întreaga populație a lumii va avea diabet până în 2035.
http://www.bbc.com/news/business-28310697

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 71