LEONARDO INTRA PE PIATA AUTA CA SA-SI SALVEZE INCALTAMINTEA

leonardo_63392800

NOU-Leonardo vrea sa intre pe piata auto si sa vanda active

Retailerul roman de incaltaminte Leonardo, aflat in insolventa, ia in calcul atat vanzarea unor active sau unui pachet de actiuni, cat si intrarea pe noi piete, precum cea a vanzarilor auto, pentru a-si plati datoriile catre creditori, potrivit propunerii de modificare a planului de reorganizare.

“Din analiza activitatii realizate in cadrul celor peste 3 ani de reorganizare pe care societatea i-a parcurs s-a desprins concluzia ca, pentru reusita planului de reorganizare, sunt necesare masuri suplimentare de reorganizare ce nu au fost avute in vedere la data propunerii planului. Astfel, in actualul stadiu al implementarii planului de reorganizare apreciem ca se impune modificarea planului in sensul crearii cadrului procedural pentru asigurarea posibilitatii de suplimentare a surselor financiare pe care societatea le are la dispozitie in vederea asigurarii respectarii distribuirilor prevazute in programul de plati”, se arata in documentul mentionat.
Printre masurile generatoare de surplus de numerar prezentate se numara, pe langa continuarea derularii activitatii curente, vanzarea unor active excedentare, valorificarea unui teren 2,5 hectare situat in Oradea, prin transformarea acestuia intr-un spatiu destinat derularii unei activitati de tipul “consignatie auto”, dar si atragerea unuia sau mai multi investitori terti, actionari sau creditori – ca masura alternativa, pentru situatia in care va fi necesar, in functie de rezultatele obtinute de societate in primul an al planului de reorganizare a companiei, detinuta de omul de afaceri Florin Panea din Oradea, scrie Mediafax.
De asemenea, se are in vedere si darea in plata a unor active (active in contul unor datorii – n.r.), fuziuni si divizari cu acordul creditorilor, transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului catre una ori mai multe persoane fizice sau juridice, lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile societatii, separat ori in bloc.

“In cazul existentei unei/unor oferte de cumparare/transfer a unor bunuri din patrimoniul societatii Leonardo SRL, administratorul judiciar va convoca Adunarea generala a Creditorilor in vederea discutarii si aprobarii acestora”, se mai arata in propunerea de modificare a planului de reorganizare.
Creditorii Leonardo sunt BRD, Unicredit Tiriac Bank, RBS, Bancpost, Banca Italo – Romena si Administratia Finantelor Publice Oradea. Leonardo, care a deschis primul magazin in 1994 in Oradea, are in administrare directa 97 magazine, situate in 59 de orase, potrivit datelor de pe site-ul companiei. In Bucuresti, retailerul are 12 unitati.
In a doua jumatate a anului 2009, compania, cu datorii de 100 milioane euro, a intrat in insolventa din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor. In anul dinainte de intrarea in insolventa, 2008, retailerul avea peste 200 de magazine in principalele zone urbane din Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova, peste 3.000 angajati si afaceri de 500 milioane de lei. In 2012, Leonardo a inregistrat o cifra de afaceri de 219,7 milioane lei, pierderi de 27,7 milioane lei si avea peste 1.100 de angajati. Principalii competitori ai Leonardo sunt retailerul german Deichmann si cel polonez CCC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =