Lexus ar putea adăuga propulsie hibrid în viitor pentru modelele F Sport

2018 Lexus RC F

Tesla a șocat lumea automobilelor electrice atunci când a arătat că mașinile performante pot fi electrice. După ce brandurile germane au luat și ele aminte, acum este rândul Lexus. Într-un interviu recent de la Goodwood Festival of Speed , CEO-ul brandului, Yoshihiro Sawa a spus pentru revista britanică AutoExpress că Lexus ar putea să echipeze gama sa F Sport cu sisteme hibride de propulsie.

Din punct de vedere istoric, părintele Lexus, Toyota, și-a obținut succesul printr-o atitudine conservatoare. Automobilele Toyota sunt cele mai eficiente și mai avantajoase ca preț. Marca Lexus este cunoscută în special pentru lux. Cumpărătorii unui automobil sport vor doar motoare V8, V10 sau turbocompresoare, conform cu gândirea din alte vremuri.

În noua eră toți acești cumpărători vor vrea forță dar fără zgomot și cu eficiență energetică. Sawa a spus pentru AutoExpress că el privește către viitor. Se vagăsi o cale pentru a face conexiunea cu o nouă eră. El a mai sugerat posibilitatea dezvoltării unei atât a unui automobil hibrid de tip GT cât și a unei versiuni complet electrice, deși compania nu a decis încă ce tip de mașină vor fi acestea.

O soluție ar fi dezvoltarea unei mașini pur GT, care să ruleze cu un sistem hibrid între motor electric și motor puternic pe benzină, care să ofere o senzație diferită de o mașină sport obișnuită. Compania va introduce pe piață și un vehicul complet electric, dar pe lângă asta conducerea va decide ce fel de vehicul electric va fi pe placul clienților.

Sawa a spus că brandul va căuta în rândul sistemelor de propulsie hibride, hibride plug-in și a motoarelor convenționale pe benzină și nu își va limita alegerile. El a mai menționat că șoferii preferă în continuare sunetul produs de motoarele cu combustie internă.

https://www.greencarreports.com/news/1117770_lexus-may-add-hybrid-power-to-future-high-performance-f-sport-models

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 24